Burn Out Coach: Wat te doen als je zin hebt om te stoppen

Stop niet meteen met je baan

Als u het gevoel hebt dat u burn out krijgt, neem dan niet meteen ontslag. Neem in plaats daarvan even de tijd om te onderzoeken waarom je je zo voelt, en wat je eraan kunt doen. Ontslag nemen omdat je een burn out voelt, is de deur naar oplossingen dichtslaan. Je kunt wel de beste bedoelingen hebben, maar als je stopt zonder actie te ondernemen, ben je zo weer terug waar je begonnen bent. Dit is het moment om te onderzoeken wat er aan de hand is, waarom, en wat je eraan kunt doen. Als je stopt omdat je je gevangen of overweldigd voelt, moet je een manier vinden om daar uit te komen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je leven meer aanvoelt als een keuze? Wat kun je doen om weer wat controle terug te krijgen?

burn out coach

6 dingen om naar toe te blijven werken als je tegen een burn out aanzit

  • Zoek een passie. Probeer erachter te komen waar je zo enthousiast van wordt dat je er bijna alles voor over hebt om die passie na te jagen. Het vinden van je passie kan je hele kijk op werk veranderen, en het kan je ook helpen om je werk in een nieuw licht te zien.

  • Zoek een gemeenschap. Hoewel het prima is om je geïsoleerd te voelen, is het ook belangrijk om je verbonden te voelen met anderen. Zoek een gemeenschap waar je je ervaringen kunt delen, van anderen kunt leren en steun kunt vinden.

  • Zoek een mentor. Zoek iemand naar wie je kunt opkijken en met wie je kunt samenwerken. Een mentor kan je inspireren, je helpen groeien, en je stimuleren om door te gaan als je het gevoel hebt te stoppen.

  • Experimenteer met nieuwe verantwoordelijkheden en taken. Welke taken of verantwoordelijkheden vind je vreselijk? Kunt u leren ervan te genieten? Het is belangrijk om jezelf te blijven uitdagen en buiten je comfortzone te blijven groeien.

  • Zoek naar inzicht en perspectief. Werk samen met iemand die je kan helpen om een nieuwe manier te vinden om naar dingen te kijken. Iemand die je kan helpen oplossingen te vinden voor je problemen. Iemand die je kan helpen een nieuw perspectief te vinden.

5 manieren om je veerkracht op te bouwen zodat je niet meteen opgeeft

  • Omarm ongemak. Als je probeert te voorkomen dat je je ongemakkelijk voelt, ga je een heleboel belangrijke dingen missen. Echter, als je wilt blijven groeien in je leven, moet je een aantal ongemakkelijke veranderingen en keuzes maken.

  • Accepteer dat verandering goed is. Ook al lijken dingen vast te zitten, ze zijn ook aan het veranderen. Je hoeft alleen maar open en ontvankelijk genoeg te zijn om die verandering te zien gebeuren.

  • Wees duidelijk over je waarden. Wat zijn op dit moment de belangrijkste dingen in je leven? Waar wil je naar toe blijven werken?

  • Zorg goed voor jezelf. Als je niet voor jezelf zorgt, ben je niet in staat om veel van iets te doen. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, voldoende beweegt, goed eet en voor je geestelijke gezondheid zorgt.

  • Heb een plan. Maak een plan over hoe je uit je werk en je leven gaat halen wat je wilt. Een plan helpt je om gefocust te blijven, geeft duidelijkheid en structuur aan je werk en je leven, en helpt je om niet overweldigd te raken.

Onderneem actie en duw jezelf vooruit.

De beste manier om te voorkomen dat je opgeeft is om actie te ondernemen en jezelf vooruit te duwen. Als je ergens beter in wilt worden, moet je er werk van maken en oefenen. Als je wilt veranderen, moet je openstaan voor verandering. Als je wilt groeien, moet je daarvoor openstaan.

Misschien voel je je de hele tijd gevangen, overweldigd, of gewoon doodmoe. Maar door dat gevoel te vermijden, zal het niet weggaan. Je moet het onder ogen zien en ervan leren.

Als je je vast voelt zitten, wat kun je dan doen? Zet je handen aan het werk en doe iets om je vooruit te helpen. Vraag jezelf af wat je kunt doen om jezelf uit de situatie te helpen.

Als je je minder overweldigd wilt voelen, wat kun je dan doen om jezelf uit die situatie te helpen? Als je iets nieuws wilt leren, wat kun je dan doen om jezelf daaruit te helpen?

Als je je vastzit of ongeïnspireerd voelt, wat kun je dan doen? Als je je down voelt, wat kun je dan doen? Als je je overweldigd voelt, wat kun je dan doen? Als je je verloren voelt, wat kun je dan doen?

Dit zijn allemaal dingen die je kunt doen om jezelf vooruit te duwen, in de richting van de verandering en groei die je zoekt. Je kunt jezelf uit een sleur duwen, je kunt jezelf uit een valkuil duwen, en je kunt jezelf duwen in de richting van helderheid, vooruitgang, en vooruitgang.

Conclusie

Het leven kan voelen als een constante race zonder tijd om te stoppen en op adem te komen. Als je je overweldigd voelt, gevangen, of gevangen door je omstandigheden, kan het verleidelijk zijn om je baan of je leven helemaal op te geven omdat het te zwaar voelt. Maar als je je zo voelt, is dat vaak het perfecte moment om te onderzoeken wat er gebeurt, wat er met je gebeurt, en wat je moet doen om vooruit te komen. Je hoeft alleen maar bereid te zijn om jezelf uit de sleur waarin je zit te duwen en een manier te vinden om uit de situatie te komen waarin je je bevindt, zodat je je weer als jezelf kunt gaan voelen. Je kunt hiervoor een burn out coach inhuren.

This entry was posted in My Blog. Bookmark the permalink.